Aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft in België dalen. In de week vanaf 26 december tot en met 1 januari kwamen er per dag gemiddeld 1.582 bij, zo blijkt uit voorlopige gegevens van Sciensano. Het gaat om een daling met 14 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen.

Er blijven ook minder COVID-19-patiënten in de ziekenhuizen belanden. Vanaf 29 december tot en met 4 januari waren er gemiddeld ruim 139 opnames per dag, 14 procent minder dan in de voorgaande zeven dagen. Momenteel liggen 2.227 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis (+2 procent), van wie 463 (-1 procent) op intensieve zorg.

Het aantal nieuwe overlijdens blijft eveneens dalen. Vanaf 26 december tot en met 1 januari bezweken dagelijks gemiddeld 65 mensen aan COVID-19, 22,9 procent minder dan in de voorgaande zeven dagen.

De teller van het aantal bevestigde coronagevallen sinds het begin van de pandemie staat nu op 650.887. Het totale dodental bedraagt 19.750.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.