ASZ Aalst kondigt opnamestop af na besmetting bij 25 patiënten en 30 personeelsleden

Het ziekenhuis ASZ Aalst kondigt een opnamestop af nadat enkele clusterbesmettingen zijn vastgesteld bij personeel en patiënten. Naast 25 patiënten zijn 30 personeelsleden er ziek of in quarantaine. De opnamestop loopt minstens 10 dagen voor alle uitstelbare zorg op de campus in Aalst. Er komen geen nieuwe patiënten bij totdat het ziekenhuis de toestand onder controle heeft.

Als patiënten opgenomen moeten worden, gebeurt dat in campus Geraardsbergen. Het ziekenhuis beklemtoont wel dat dringende, medisch noodzakelijke en niet-uitstelbare zorg gegarandeerd blijft. Raadplegingen, onderzoeken en oncologische behandelingen op campus Aalst gaan wel door.

Na een eerste reeks besmettingen had de directie van het ziekenhuis al de bezoekregeling teruggeschroefd, maar het aantal besmettingen bij patiënten en personeel bleef oplopen. Sinds gisteravond geldt er daarom een opnamestop.

Alle patiënten die toch in het ziekenhuis verblijven en zorgmedewerkers van de verpleegafdelingen worden om de drie dagen getest.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.