Arrogantie terug op spoed

Orthopedisch chirurg en spoedarts Emanuel Van Hoecke van het AZ Zeno Knokke is verontwaardigd over de arrogantie die weer hoogtij viert op spoed na de versoepeling. “Niet alleen negeert men flagrant alle covid-maatregelen, ze lachen er ons zelfs mee uit."

Orthopedisch chirurg en spoedarts Emanuel Van Hoecke van het AZ Zeno Knokke is verontwaardigd over de arrogantie die weer hoogtij viert op spoed na de versoepeling. “Niet alleen negeert men flagrant alle covid-maatregelen, ze lachen er ons zelfs mee uit. Arrogantie viert weer hoogtij, (verbale) agressie is terug van weggeweest en het respect voor ons werk zakte de voorbije dagen onder de 0%.”

“Op 24 uur tijd één verpleegkundige aangerand, een andere fysiek bedreigd door een fils-à-papa die de opname van hun comateus gezopen vriend van 17 jaar eerder als een heldendaad zagen dan als schaamte. Hij lijkt de nieuwe Messias van hun stam.”

> Lees ook: Forse druk op spoed klom naar ongeziene hoogten tijdens lockdown

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.