AZ Jan Palfijn Gent start met Primuz als EPD

Het AZ Jan Palfijn in Gent is het afgelopen weekend als derde perifeer ziekenhuis in Vlaanderen gestart met het elektronisch patiëntendossier Primuz (EPD), een volgende stap in een doorgedreven informatisering van het ziekenhuis. CTG Health Solutions begeleidt het AZ Jan Palfijn de komende twee jaar om alle modules van Primuz verder gefaseerd uit te rollen.

Primuz is ontwikkeld door het UZ Brussel en werd in 2019 al succesvol geïnstalleerd onder begeleiding van CTG Health Solutions in het AZ St. Elisabeth te Zottegem en het Heilig Hartziekenhuis in Lier.

De belangrijkste functionaliteiten van het EPD Primuz zijn een (para)medisch en verpleegkundig dossier met ordercommunicatie, medicatiebeheer, afsprakenbeheer en modules voor het operatiekwartier, de spoedgevallendienst en de patiëntenadministratie.

Naast deze functionele aspecten zet het elektronisch patiëntendossier sterk in op de verdere ontwikkeling van onder andere clinical decision support (CDSS) en een portaalfunctie (vanaf de zomer beschikbaar). Het gebruik van Primuz zal de kwaliteit van de zorg verder verbeteren en de samenwerking tussen verschillende zorgverleners faciliteren. En daar heeft finaal ook de patiënt baat bij.

Op termijn lijkt het wel aangewezen dat binnen eenzelfde netwerk dezelfde of op zijn minst compatibele EPD-systemen functioneren. AZ Jan Palfijn Gent behoort tot het GZN (Gents Ziekenhuisnetwerk) met daarin ook UZ Gent, AZ Oudenaarde en AZ Sint-Lucas Gent. Werk nog aan de winkel dus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.