Defensie en de Europa Ziekenhuizen bundelen hun krachten tegen covid-19

Na Luik en Charleroi is het in Brussel, op de site St-Michiel van de Europa Ziekenhuizen, dat Defensie zich heeft gevestigd om patiënten met covid-19 te verzorgen.

Vanaf maandag 16 november 2020 start Defensie met de voorbereiding en neemt het de volledige controle over een zorgeenheid op de site St-Michiel van de Europa Ziekenhuizen. Het is de bedoeling om vanaf woensdag 18 november klaar te zijn om de  eerste covid-19 patiënten daar op te nemen.

Met een capaciteit van 20 bedden zal deze zorgeenheid beschikbaar zijn voor alle ziekenhuizen in het Brusselse Gewest die covid-19 patiënten naar deze afdeling wensen te transfereren. De eenheid zal volledig worden beheerd door Defensie in termen van mankracht, terwijl de Europa Ziekenhuizen ondersteuning zullen bieden op het gebied van opleiding, expertise, hardware en software.

De Europa Ziekenhuizen zijn erkentelijk dat ze hun faciliteiten ter beschikking kunnen stellen aan  Defensie om zo de covid-19 patiënten binnen het Brussels Gewest verder te kunnen ondersteunen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.