Dieter Goemaere: “Meer dan 40 miljoen nodig voor IT”

Een reactie van Dieter Goemaere van de Brusselse ziekenhuiskoepel Gibbis, op het MAHA-rapport.

“De sector staat voor 1,5 miljard rechtstreekse tewerkstelling, maar heeft uiteraard ook indirect een impact op andere sectoren. We willen naar meer efficiëntie maar dan moeten patiëntengegevens gedeeld worden om meer efficiëntie te bereiken. Minister De Block maakte daarvoor 40 miljoen vrij, maar we hebben nog 300 miljoen nodig!"

"Wat de netwerking en schaalvergroting betreft: Brussel kende al een belangrijke reconversie, maar het kan nog beter. We moeten wel weten dat die beweging bijna aan haar einde zit. Het kleinste ziekenhuis van Brussel telt al 550 bedden als je gespecialiseerde instellingen niet meerekent."

"De MAHA-studie laat zien dat de situatie er niet op verbetert en vele ziekenhuizen aan het einde van hun Latijn zijn. De beloofde maatregelen moeten dringend in voege treden en daarom wordt 2017 het jaar van de waarheid, zeker met de smalle marge die we hebben."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.