Ook drie ZOL-campussen JCI-geaccrediteerd

Het eindverdict vanuit Chicago viel haast onmiddellijk na de vijfdaagse minutieuze doorlichting die vorige week op de 3 ZOL-campussen plaatsvond. Het ZOL levert met het behalen van dit label het bewijs van de uitmuntende zorgkwaliteit die de ruim 3.500 artsen en medewerkers aan hun patiënten leveren.
Algemeen directeur Erwin Bormans is fier: "Liefst 1.300 meetelementen werden gecontroleerd en bevraagd bij onze artsen, medewerkers en zelfs patiënten. Uiteindelijk voldeden we aan 1.273 van de meetelementen en waren de opmerkingen bij de andere meetpunten miniem."

Snel beklonken

Opmerkelijk was de snelheid waarmee JCI besliste om het kwaliteitslabel aan het ZOL toe te kennen. Voorzitter Tom Arts licht toe. ‘Uit feedback van andere ziekenhuizen wisten we dat het meestal enkele dagen tot zelfs meer dan een week kan duren alvorens de definitieve beslissing valt. Maar bij ons kwam het verlossende bericht reeds op vrijdagavond, op de laatste dag van de audit dus. Dit geeft aan dat de auditweek uitzonderlijk goed verlopen is, hetgeen de auditeurs zelf ook al aangaven tijdens hun eindbriefing op vrijdagnamiddag.’

Het ZOL staat erop om zijn ruim 3.500 artsen en medewerkers van harte te bedanken voor de geleverde inspanningen. "Het is het bewijs dat we uitmuntende patiëntenzorg leveren. En dat zal ook in de toekomst onze belangrijkste uitdaging blijven", aldus een ambitieuze Erwin Bormans. Tom Arts  verwijst nog naar een andere belangrijke, recente stap: "Vorig jaar schakelden we - voor de buitenwereld - haast geruisloos over naar een ultramodern elektronisch patiëntendossier waarmee we absoluut toonaangevend zijn in de sector. Samen met de JCI-accreditatie een teken dat we de vele uitdagingen die in de gezondheidszorg op ons afkomen met vertrouwen tegemoet  kunnen zien."

Lees: ook ZOL volledig uitgerust met EPD
 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.