Dr. Dirk Ramaekers zal tasforce uitrol coronavaccins leiden

Dirk Ramaekers, medisch directeur van het Jessa in Hasselt, gaat de taskforce leiden die de uitrol van de coronavaccins in ons land moet coördineren. “Het zal vooral mijn taak zijn om bruggen te bouwen tussen alle betrokken partijen", laat hij weten in het Belang van Limburg.

Om de uitrol van het vaccinatieprogramma in goede banen te leiden wordt een taskforce "operationalisering covid19-vaccinatiestrategie" opgericht. Deze taskforce krijgt de opdracht om alle noodzakelijke acties te bepalen, toe te wijzen en te ondersteunen om de vaccinatiestrategie te realiseren.

De taskforce zal bestaan uit wetenschappers, vertegenwoordigers van federale en deelstatelijke overheidsdiensten, crisismanagers, en vertegenwoordigers van beroepsorganisaties en technische werkgroepen.

Onder meer Duitsland staat intussen al een stuk verder voor de samenstelling van die taskforce. Daar zou men beslist hebben om overal in het land vanaf december al vaccinatiecentra op te richten. In Berlijn alleen al zouden er zes dergelijke centra komen.  Groot-Brittannië kent dan weer al sinds mei een vaccinatie-taskforce.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.