Drive-in Sint geeft corona geen kans in AZ Alma

Het Sint-feest laten sneuvelen omdat SARS-COV-2 overal de les spelt? Niet zo in AZ Alma Eeklo waar men de braven man met zijn pieten op een creatieve manier onthaalt. Iedereen tevreden, niet het minst de kinderen van artsen en medewerkers die toch kunnen rekenen op een mooi Sinterklaasgeschenk... als ze braaf waren.

Jaarlijks schenkt AZ Alma aan de kinderen van artsen en medewerkers een mooi Sinterklaasgeschenk. Meestal gebeurt dit op een heus Sinterklaasfeest, met aangepaste muziek, snoepjes en warme chocomelk.

Maar ons ziekenhuis mag en wil dit jaar niet zo’n feest voor de ruim 350 kindjes en hun (groot)ouders organiseren. Een streep door de rekening? Neebn, AZ Alma vond er wat op want in deze moeilijke periode "wilden we toch een lichtpuntje aanbieden aan de ongetwijfeld allemaal brave kindjes van onze artsen en medewerkers."

Drive-in

"We beseffen dat de kinderen dit jaar weinig kansen zullen krijgen om de Sint in levende lijve te ontmoeten, daarom organiseren wij een… drive-in Sint!"

Op woensdagmiddag 2 december tussen 14 en 17 uur zullen de 350 ingeschreven kindjes in de wagen van papa, mama of de grootouders tot aan de troon van de Sint mogen komen, waar ze vanuit de wagen even naar de Sint kunnen zwaaien, een tekening afgeven of een praatje slaan. Zonder uit de auto te stappen krijgt het kind dan het geschenk door de autoruit aangereikt.

De Sint vat post in de gelijkvloerse zone van de personeelsparking achteraan het ziekenhuis. In de parkeergarage zullen de Pieten de weg naar de troon van de Sint wijzen. 

We waken er over dat alles op een coronaveilige manier zal verlopen, de Sint blijft op de nodige afstand en ook de Pieten werden de les gespeld…

Een idee voor andere ziekenhuizen?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.