Eerbetoon aan alle medewerkers en artsen van het Imeldaziekenhuis met fotocollage

93 gemaskerde gezichten én de mensen achter de maskers, één voor één mensen die voor of achter de schermen betrokken waren bij de zorg van covid-19-patiënten. Een groep medewerkers en artsen die symbool staan voor iedereen in het Imeldaziekenhuis die elke dag het beste van zichzelf geeft, ook in de moeilijke omstandigheden zoals dit in Coronatijd nodig is.

Fotografe Hilde Collier nam het initiatief en schonk deze fotoreportage als eerbetoon aan alle medewerkers in de zorg. Sinds vandaag hangen de fotocollages in de pas vernieuwde kunstgang van het ziekenhuis.  

Alle 1700 medewerkers op de gevoelig plaat vastleggen, was niet haalbaar. Het werd een selectie uit verschillende departementen.  “Het is een collage die symbool staat voor alle collega’s die voor en achter de schermen bijdragen tot de hartelijke zorg waarmee we onze patiënten omringen, ook in coronatijd. En dit steeds met een koel hoofd en een warm hart. De omstandigheden waarin we de voorbije maanden hebben moeten werken, waren niet gemakkelijk, maar dankzij het enthousiasme en de samenhorigheid binnen ons ziekenhuis is het ons gelukt. We zijn fier en dankbaar voor de manier waarop onze medewerkers en artsen de strijd tegen corona hebben aangepakt. Deze collage is een mooi eerbetoon aan ieder van hen.” licht Philip Rijkers, medisch directeur, toe.

Cindy Van Vlasselaer, hoofdverpleegkundige van een covid-19-afdeling, is één van de geportretteerden. Ze vond het bijzonder fijn om aan dit project mee te werken, maar blijft rustig bij het eerbetoon. “Ieder van ons heeft zijn job gedaan, naar best vermogen in inderdaad moeilijke omstandigheden. Uiteraard heeft dit een niet te onderschatten impact gehad, ook wij hadden heel wat vragen en ook wel wat angst bij wat op ons afkwam. Maar als verpleegkundigen zijn we opgeleid om moeilijke situaties het hoofd te bieden. We hebben allemaal samen ons best gedaan en het is ons gelukt."

Met de foto’s werden zes collages gemaakt die op dit moment in de vernieuwde kunstgang van het  Imeldaziekenhuis te vinden zijn. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.