Goedele Beckers nieuwe medisch directeur van AZ Turnhout

De raad van bestuur en directie van AZ Turnhout verwelkomen Goedele Beckers als nieuwe medisch directeur. Ze startte op 15 januari in AZ Turnhout waar ze het medisch departement zal leiden. Dr. Beckers zal ook een belangrijk aandeel hebben in de samenwerking tussen de ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen.

Goedele Beckers studeerde af aan de KU Leuven als uroloog en specialiseerde zich nadien in kinderurologie. Daarnaast behaalde ze ook een master in de klinische epidemiologie aan het Emgo Instituut Amsterdam. Ze werkte jarenlang als kinderuroloog in het Amsterdam UMC. In datzelfde ziekenhuis was ze ook chief medical information officer.

“We zijn bijzonder verheugd dat Goedele Beckers het directiecomité van AZ Turnhout komt versterken en wensen haar veel succes in de nieuwe job.” Dat zegt Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout.

Kinderuroloog Goedele Beckers volgt Frank Weekers op, die begin september aan de slag ging als operationeel directeur in UZ Leuven.

Tijdens haar periode aan de universiteit van Amsterdam zei ze over haar vak: “Dat vak ligt me echt, want ik houd van actie. Maar toen ik tijdens mijn coschap urologie deed wist ik het zeker: dit is helemaal mijn vak.” Het mooie van urologie vindt ze dat een uroloog, veel meer dan een chirurg, een intensief contact met patiënten heeft. “Patiënten die bij urologie komen, moeten vaak nog worden gediagnosticeerd. Dus je begint helemaal aan het begin en je blijft bij de patiënt betrokken tot die genezen is.”

Het was niet eenvoudig om in België aan een van de schaarse opleidingsplaatsen te komen. Beckers slaagde er in om tijdens haar coschap in Leuven de hoogleraar te overtuigen van haar kwaliteiten. “Tijdens mijn specialistenopleiding kwam de kinderurologie in Leuven opnieuw in de belangstelling te staan. Dat leek me nóg interessanter dan urologie bij volwassenen, omdat je niet alleen met patiënten, maar ook met ouders te maken hebt.”

Maar het zijn niet alleen de sociale aspecten die haar aantrokken tot het vak. Ook technisch gezien is kinderurologie een grotere uitdaging. Een kinderuroloog behandelt patiëntjes die, een meestal aangeboren, afwijking hebben aan de nieren, de urineleiders, de blaas of de geslachtsorganen. “Bij mijn patiënten is alles nog fijner gebouwd dan bij volwassenen, wat een operatie uitdagender maakt.”

> Lees ook: Frank Weekers keert terug naar 'moederhuis' Leuven

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.