HH-ziekenhuis Lier krijgt officieel Niaz-certificaat

Het Heilig-Hartziekenhuis van Lier kreeg van de topvrouw van Niaz het officieel Niaz-certificaat na een zeer succesvolle audit die liep in december 2018.Het ziekenhuis is de volgende vier jaar Niaz-geaccrediteerd.

Om de prachtprestatie in de kijker te zetten en alle medewerkers van het ziekenhuis te belonen, kwam dr. Ellen Joan van Vliet eigenhandig het officieel
certificaat overhandigen. “Om het hoogst mogelijke label van kwaliteit te behalen, heb je doorzettingskracht nodig, veerkracht en een onuitputtelijk enthousiasme” verteltde de Niaz-topvrouw. 
Ook Peter Degadt, voorzitter van de raad van bestuur van het Heilig-Hartziekenhuis, bevestigt: “We zijn bijzonder trots op het behaalde resultaat, dat we realiseerden met onze eigen vingerafdruk: een hart voor zorg. De zorg zal in de toekomst niet alleen op maat worden, maar ook nog meer patiëntgericht, multidisciplinair en proactief. We kunnen dit enkel bewerkstelligen door als één team samen te werken. Daarbij is Niaz Qmentum dan ook als een veilige gids: je moet zeggen wat je doet, en doen wat je zegt.”

Ups en downs en ontlading
Dr. Patrick Smits, hoofdarts, overliep het afgelegde accreditatietraject, dat slechts 2,5 jaar duurde. “Elk accreditatietraject verloopt met de nodige ups en downs. Het feit dat wij dit op zulke korte periode moesten realiseren, heeft zeker de nodige druk op de ketel gezet. De ontlading was dan ook erg groot toen we dit prachtig resultaat kregen."

"Dit kon enkel dankzij zowel de inbreng van onze artsen als de intrinsieke motivatie van alle medewerkers én raad van bestuur. De projectmatige aanpak met een 360° visie in communicatie en opleiding was een absolute
meerwaarde. Kortom, het was de beste teambuilding die we ooit gehad hebben.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.