Hoofd spoedafdeling Libramont ontslagen wegens niet dragen mondmasker

In het ziekenhuis van Libramont is het hoofd van de spoed, dr. Guy Mazairac, de laan uitgestuurd op basis van "ernstige gronden voor het niet-naleven van de gezondheidsregels". Dat maakte de uitbater van het ziekenhuis, de Luxemburgse intercommunale Vivalia, gisteravond bekend. Mazairac had vorige maand in een interview gezegd dat hij niet altijd een mondmasker droeg bij het uitoefenen van zijn functie.

De raad van bestuur van Vivalia besliste unaniem om de arts te ontslaan. "De betrokkene werd gehoord en heeft zijn toelichtingen en opmerkingen kunnen formuleren", zegt de intercommunale."

Mazairac testte positief op covid-19 en gaf terwijl hij in ziekteverlof was een interview aan de kranten van Sudpresse. "Ik heb altijd mijn masker om mijn hals, maar ik zet het alleen op voor mensen uit risicogroepen", zo gaf hij te kennen. Na die uitspraak had Vivalia de spoedarts al geschorst.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.