Jessa en Sint-Trudo starten vaccinaties personeel met Pfizer-vaccins

Jessa Hasselt en Sint-Trudo Sint-Truiden hebben van het Agentschap Zorg en Gezondheid de toestemming gekregen om onmiddellijk te starten met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers van spoed en intensieve zorg. Dinsdag werden de vaccinaties van het personeel van beide ziekenhuizen, die als hub voor de Pfizer-vaccins fungeren, nog uitgesteld door een achterstand in de levering van de Pfizer-vaccins.

Zowel Jessa als Sint-Trudo heeft voldoende voorraden in huis om het ziekenhuispersoneel te vaccineren. Jessa mag voor de onmiddellijke opstart donderdagavond zo'n 528 vaccins uit de aanwezige stock gebruiken. Sint-Trudo mag 204 uit hun vriezers halen voor de eerste prikjes. De twee andere ziekenhuizen binnen het ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg - het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder en het AZ Vesalius in Tongeren - kunnen in de loop van volgende week starten.

Volgens een eerste berekening gaat het bij Jessa om zo'n 500 personen. De richtlijnen van de overheid bepalen dat eerst spoed en intensieve zorgen aan de beurt komen, daarna volgen de artsen en medewerkers van de COVID-afdelingen. Dat gebeurde gisteravond nog van 20.30 uur tot 23 uur.

"Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen. Maar het licht staat nu eindelijk op groen en dat is wat telt", reageert Yves Breysem (foto), algemeen directeur van Jessa. 

In Sint-Trudo wordt vandaag gestart met het toedienen van de vaccins. "Dit vaccin is voor onze medewerkers broodnodig om hun werk verder te zetten in de best mogelijke omstandigheden", zegt Raf Lippens, algemeen directeur van Sint-Trudo. "Onze medewerkers van apotheek en ziekenhuishygiëne hebben de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Alles staat klaar en is getest."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.