Jessa verstrengt weldra bezoekregeling door striktere coronamaatregelen

Vanaf donderdag 13 augustus verstrengt Jessaziekenhuis Hasselt zijn bezoekregeling.  Dat naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen. Er volgt nog even een overgangsperiode om de bezoekers niet te bruuskeren. Uitzonderingen gelden voor palliatieve zorg en pediatrie.

Lieve Ketelslegers, woordvoerder bij Jessa: “Die nieuwe regeling gaat in vanaf donderdag 13 augustus. We doen het dan pas omdat we de reeds ingeplande bezoeken niet willen schrappen. We vragen wel uitdrukkelijk dat personen die uit een hoog risicozone komen (zowel binnen- als buitenland) NIET op bezoek komen. Uiteraard moet de bezoeker ook steeds deel uitmaken van de bubbel van 5 van de opgenomen patiënt.”

Voor campus Virga Jesse en campus Salvator geldt vanaf 13/8 onderstaande bezoekregeling: Bezoek om de dag, maar nooit 2 dagen achter elkaar, dit gedurende maximaal 30 minuten. Per bezoekmoment is er slechts 1 persoon toegelaten. Die bezoeker moet deel uitmaken van de ‘bubbel van 5’ van de gehospitaliseerde patiënt. Bezoek kan zelf (via app) ingeboekt worden op een moment naar keuze, op weekdagen van 16u tot 20u. In de weekends tussen 14u tot 20 u.

Voor campus Sint-Ursula: omdat het in deze campus patiënten betreft die langdurig gehospitaliseerd zijn om te revalideren, zijn 2 personen (ook steeds uit de bubbel van 5 van de gehospitaliseerde patiënt) gedurende een halfuur, toegestaan. Ook de tijdstippen van het bezoek zijn anders.

Gebruik van verklaring van erewoord: Elke bezoeker bij elk bezoek opnieuw moet een verklaring van erewoord afgeven waarin hij onder meer verklaart vrij te zijn van symptomen. Dit document wordt gedurende 1 maand bewaard en nadien vernietigd.

Uitzonderingen zijn er wel op deze bezoekregeling: patiënten op palliatieve zorg bijvoorbeeld of op pediatrie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.