Moeten we niet meer beslissen op lange termijn? (debat 2)

Vaak wordt onze beleidsmakers verweten dat ze een steekvlambeleid voeren zonder veel oog te hebben voor ontwikkelingen op de lange termijn. Wat dachten de panelleden daarvan op het debat in Mechelen eind januari? Bezondigt het overleg artsen-ziekenfondsen zich daar ook aan?

Hierbij weer enkele quotes.

Margot Cloet: “De transformatie in de gezondheidszorg is zoiets als de reconversie van de mijnen in Limburg waar je op heel lange termijn over moet kunnen nadenken.”

Jos Vanhoof: “We worden meer en meer geconfronteerd met een belangrijke chronische zorgvraag en dat vraagt een langetermijnvisie in het overleg. En bottom-up werken.”

Pedro Facon: “Hoofdlijnen uitzetten en lokale beslissingen nemen kortbij de patiënt waar alles zich afspeelt: het zijn twee zijden van dezelfde medaille.”

Jo De Cock (een anekdote aanhalend van Peter Hinsen bij de voorstelling van diens boek ‘the day after tomorrow’: “Yes Mr. Hinsen, it’s very interesting, the day after tomorrow. But what will we do with the shit of yesterday?”

> Lees ook: 'Accountability' rode draad doorheen betoog Facon, De Cock, De Block

Het videoverslag vindt u hier.

Zie ook: Moeten we ons overlegmodel uitbreiden? (Video)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.