Nieuwe voorzitter en nieuwe medische raad AZ Alma

Deze week kwam de nieuw verkozen medische raad van AZ Alma voor de eerste maal samen en werden een nieuwe voorzitter (foto), ondervoorzitter en secretaris verkozen. "Met de huidige covid-19-pandemie is een eendrachtige aanpak meer dan ooit nodig", liet de nieuwe voorzitter al weten.

De pas samengestelde medische raad van AZ Alma verkoos dokter Alex Demurie tot nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar. Dokter Demurie wordt hiermee de opvolger van dokter Muriel Thienpont. De nieuwe ondervoorzitter is dokter Inge Deroover en de nieuwe secretaris is dokter Toon Buyssens.

Dokter Alex Demurie is arts-specialist in de orthopedie en al sinds november 2004 aan de slag in AZ Alma. Zijn specialisatie zijn operaties aan de knie en de heup. Samen met zijn collega’s nam hij begin dit jaar de MAKO-robot voor kniechirurgie in gebruik in het ziekenhuis. Hij zetelt voor de derde maal in de medische raad van AZ Alma, in een eerdere termijn was hij al eens drie jaar ondervoorzitter.

Slagkrachtig

“Ik wil een slagkrachtige medische raad”, zegt dokter Demurie. “En ik ben blij dat die nu is samengesteld uit een reeks ervaren artsen en enkele jonge collega’s, die met evenveel goesting en engagement aan deze opdracht beginnen. Een sterke medische raad is nodig om, samen met de raad van bestuur en het directiecomité, het ziekenhuis vooruit te helpen. En met de huidige covid-19-pandemie is een eendrachtige aanpak meer dan ooit nodig!”

De overige leden van de nieuwe medische raad zijn dokter Peter Bouvry, dokter Eddy Kuppens, dokter Annelies Leliaert, dokter Levent Sahin, dokter Bart Sierens, dokter Muriel Thienpont, dokter Jessica van Dijk en dokter Sylvie Van Peteghem.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.