Paul Stoffels vicevoorzitter bij Philips

Paul Stoffels wordt vanaf 6 mei vicevoorzitter van het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips. Huidig voorzitter Jeroen van der Veer stapt op enzijn vervanger is  gewezen DSM-topman Feike Sijbesma. Die krijgt Paul Stoffels van Johnson & Johnson als vicevoorzitter naast zich. Paul Stoffels zetelt al sinds 2018 als bestuurder bij Philips.
Stoffels is uiteraard vooral bekend van bij het farmabedrijf Johnson & Johnson. Daar stuurt hij als Chief Scientific Officer 15.000 wetenschappers aan.

Nu heeft hij uiteraard zijn handen vol met de opvolging van de zoektocht naar een coronavaccin bij J&J. Stoffels wordt als tweede in rang bij J&J druk geraadpleegd door de groten der aarde. Hij mocht enkele maanden geleden nog samen met tal van vaccinexperts op de koffie bij de Amerikaanse president Donald Trump.

Maar Paul Stoffels heeft er al een lange carrière opzitten als ondernemer in de farmawereld. Bovendien liep hij voorop in de strijd tegen onder andere hiv en ebola. Toch noemt hij de pandemie de grootste medische uitdaging die hij meemaakte.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.