Philippe Vandekerckhove moet Briantnetwerk stimuleren als voorzitter

De Raad van Bestuur van het Ziekenhuisnetwerk Briant benoemde vorige week Philippe Vandekerckhove tot voorzitter van het Ziekenhuisnetwerk Briant. Briant omvat de samenwerking tussen vzw Emmaüs – AZ Sint-Maarten-Mechelen, Imelda-Bonheiden, AZ Jan Portaels - Vilvoorde en Heilig Hart-ziekenhuis – Lier.

Prof. Dr. Philippe Vandekerckhove is sinds 2003 gedelegeerd bestuurder van het Rode Kruis – Vlaanderen. Hij kan bogen op een ruime ervaring in ziekenhuismanagement en -bestuur. Eerder werkte hij als klinisch directeur in UZ Leuven, waar hij ook zijn MD/PhD diploma en erkenning als klinisch bioloog behaalde.

Zijn track-record als lid van de Raad van Bestuur van meerdere ziekenhuizen en als docent is behoorlijk lang:

  • MS-centrum Melsbroek, (RVB)
  • Instituut voor Tropische Geneeskunde (RVB)
  • Faculteiten Geneeskunde KU Leuven (docent)
  • Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) (docent)

Als voorzitter moet Philippe Vandekerckhove het Briant netwerk verder op de kaart zetten en laten evolueren in functie van de noden van de respectieve ziekenhuizen. "Briant wil voor de patiënten in de zorgregio van de 4 ziekenhuizen blijven streven naar een hoogkwalitatieve en toegankelijke zorg", luidt het. De voorzitters van de respectieve ziekenhuizen, Minne Casteels (Imelda Bonheiden), Peter Degadt (Heilig Hartziekenhuis Lier), Inge Vervotte (AZ Sint-Maarten Mechelen) en Piet De Greef (AZ Jan Portaels Vilvoorde) wensen hem succes bij deze opdracht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.