Roepen we in de woestijn? (Margot Cloet)

"Het lijkt alsof we roepen in de woestijn." Dat zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icuro, enkele uren nadat ze de beleidsmakers opriep om het land opnieuw in tweede lockdown te plaatsen omdat de cijfers in ziekenhuizen en WZC's de spuigaten uitlopen zijn en rechtstreeks naar een crash van de zorgsector leiden. "Het lijkt alsof onze woorden op een koude steen valen."

Nochtans werd Margot Cloet gevolgd door KU Leuven-viroloog Marc Van ranst, VUB-decaan Geneeskunde Dirk Devroey en UGent-rector Rik Van de Walle, die ook allemaal op een lockdown aandringen. "Er is inderdaad bijval uit de academische wereld, en ik krijg ook wel vele reacties uit de samenleving, maar vanuit het beleid blijft het stil", zegt Margot Cloet.

Stop-and-go

Ons land noteert nu dag na dag nieuwe records van ziekenhuisopnames. "Het is vijf over twaalf", zegt de gedelegeerd bestuurder van de zorgkoepel. "En we zijn de voorbije weken en dagen ook niet geholpen door het stop-and-go-beleid van de diverse regeringen, zowel federaal als per regio, met allemaal verschillende maatregelen. We verwachten nu een signaal, niet van een of andere regering, maar van àlle regeringen die dit land rijk is. We zijn écht aan het afstevenen op situaties waarin artsen moeten beslissen over wie in leven blijft en wie niet. "

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    29 oktober 2020

    De basisregels en enige zelfdiscipline kunnen toch niet groeien op het drijfzand van de intellectuele woestenij die België is !
    Vlaanderen zond zijn missionarissen uit maar degenen die het overleefd hebben zouden beter naar hier terugkeren : er is hier nog veel werk aan de winkel !