Wachttijden in de ggz van naaldje tot draadje uitgespit (enquête)

Wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg zijn een bekend probleem, maar toch is er weinig over geweten. Daarom lanceert de werkgroep wachttijden van de Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg samen met de Leerstoel Public Mental Health (UAntwerpen) een online bevraging over wachttijden.

Het onderzoek brengt in kaart hoe lang mensen wachten op verschillende vormen van psychische hulp en hoe die wachttijd beleefd wordt. Het onderzoek richt zich zowel op mensen die hulp zochten voor zichzelf, als tot ouders die hulp zochten voor een kind.

Voor het onderzoek is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen die in aanmerking komen de vragenlijst invullen. De vragenlijst staat open vanaf vandaag, tot en met zondag 4 oktober. Het onderzoek bestaat uit een online, anonieme vragenlijst en duurt ongeveer 10 minuutjes. Met vragen kunt u terecht bij de Prof. dr. Kris Van den Broeck of doctoranda Eva Rens.

Doet u mee? Vul de vragenlijst in en deel de oproep met uw netwerk.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.