Werknemers Erasmusziekenhuis Anderlecht leggen tijdje werk neer

Tientallen verzorgers en administratieve en logistieke medewerkers van het Erasmusziekenhuis in Anderlecht hebben vandaag om 11.00 uur tijdelijk het werk stilgelegd om te protesteren tegen het gebrek aan middelen en personeel. Dat schrijft Bruzz. De actie richt zich naar de overheden, die te weinig geanticipeerd hebben op deze tweede coronagolf.

De actie aan het Erasmusziekenhuis begon om 11.00 uur en duurde hooguit een uurtje. Het personeel kwam samen buiten aan het ziekenhuis om hun onvrede te tonen over de huidige situatie, nu de tweede golf van de coronacrisis hevig woedt.

"Het was geen staking, maar eerder een actie om de onvrede te uiten", meldt Pauline Mignon, persverantwoordelijke van het Erasmusziekenhuis.

Overspoeld

Met de actie wil het ziekenhuispersoneel aankaarten dat de ziekenhuizen opnieuw overspoeld en overwerkt dreigen te raken. Volgens een bericht op de Facebookpagina van het collectief "La Santé en Lutte" namen een honderdtal werknemers van het Erasmusziekenhuis deel aan de actie. "Vanuit de overheden kwam er geen enkel initiatief, terwijl de publieke overheden nochtans zeven maanden de tijd hebben gehad om beter te doen dan tijdens de eerste golf. De bezuinigingslogica blijkt nog steeds van kracht te zijn, terwijl we allemaal aan het eind van ons Latijn zijn", klinkt het bij "La Santé en Lutte".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.