Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit test- en triagecentrum

De capaciteit van het test- en triagecentrum aan het ziekenhuis in Geel is sinds maandag verhoogd van 200 naar 400 tests per dag. Daarvoor werden heringerichte klascontainers van de stad in gebruik genomen.

Tot nu toe werden de tests in een tent afgenomen. De tent, met een capaciteit van 200 tests per dag, was een tijdelijke oplossing in afwachting van de klascontainers. Die capaciteit is momenteel verzadigd, dus is beslist om de tent wegens de huidige drukte langer te laten staan om de testcapaciteit verder uit te breiden.

Sinds maandag worden naast de tent ook klascontainers ingezet om coronatesten te doen. Ook testen voorafgaand aan een opname in het ziekenhuis worden sinds woensdag 21 oktober in het vergrote test- en triagecentrum afgenomen. "De drive-in van het ziekenhuis is namelijk verhuisd naar de nieuwe locatie. Zo wordt het stilaan een testdorp", klinkt het bij de stad.

Het test- en triagecentrum was een initiatief van de huisartsen in maart, die er tot op heden shiften draaien. Ze worden bijgestaan door verpleegkundigen en vrijwilligers. De stad en het ziekenhuis bieden praktische en financiële ondersteuning.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.