Brandje in AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Bij een brandje in het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem zijn maandagnacht in totaal 37 patiënten intern geëvacueerd moeten worden.

Vanwege de rookontwikkeling moesten ze ondergebracht worden in een andere afdeling van het ziekenhuis. Dat meldt VRT Nieuws en de informatie wordt bevestigd door de burgemeester van Zottegem, Jenne De Potter (CD&V). Het vuur zelf, dat veroorzaakt werd door een kortsluiting in een technische ruimte op de vierde verdieping, was snel onder controle. 

Volgens de burgemeester van Zottegem kregen de hulpdiensten rond 2u15 melding van de brand. Eenmaal ter plaatse was die snel onder controle, maar intussen was er wel aanzienlijke rookontwikkeling ontstaan. "In totaal moesten 37 patiënten uit de aanpalende gangen intern geëvacueerd worden. De meerderheid werd opgevangen in het dagziekenhuis."

Het medische en gemeentelijk rampenplan traden in voege, maar die zijn inmiddels allebei weer afgeblazen. "De bluswerken zijn afgelopen, de kamers verlucht en een CO-meting wees uit dat alles veilig is", zegt De Potter. "Nu is het aan het ziekenhuis om te kijken hoe snel ze de kamers weer kunnen klaar krijgen en de patiënten kunnen terugbrengen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.