Caroline Ven gaat pharma.be leiden

Caroline Ven wordt de nieuwe CEO van pharma.be. Op 1 oktober neemt ze haar functie bij de belangenvereniging van de farmaceutische sector op. De econome volgt Catherine Rutten op.

Caroline Ven is nu CEO van The Blue Cluster, ook gekend als de Blauwe Cluster, een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven (Colruyt, Deme ...) rond de ontwikkeling en bevordering van economische activiteiten op zee. Ook is ze ondervoorzitter van de economische commissie van het Verbond van Belgische Ondernemingen, het VBO. Ze zetelt ook in de raden van bestuur van VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek), Bank J. van Breda en bpost en is lid van de inrichtende overheid van de Associatie KU Leuven.

Eerder was Ven ook gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie Ethion, het vroegere VKW. Ze was ook kabinetschef voor sociaal-economisch beleid bij de premiers Leterme en Van Rompuy, beiden CD&V.

"De farmaceutische sector speelt een essentiële rol in onze samenleving - vandaag meer dan ooit. De gezondheidscrisis heeft een moeilijke omgeving gecreëerd, zowel economisch als maatschappelijk, maar ik ben ervan overtuigd dat wij, als sector, de sleutels in handen hebben om een veilige en gezonde toekomst te garanderen", zegt Ven in een persbericht.

Secretaris-generaal Ann Adriaensen zal tussen 1 juli en 1 oktober tijdelijk pharma.be leiden. De organisatie vertegenwoordigt volgens de website ruim 130 farmaceutische bedrijven, goed voor meer dan 37.000 werknemers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.