China voerde 224 miljard mondmaskers uit

China heeft tussen maart en december vorig jaar 224 miljard mondmaskers tegen het coronavirus uitgevoerd naar de rest van de wereld, wat overeenkomt met bijna 40 maskers voor iedere persoon ter wereld buiten China. Dat zegt de Chinese douane. Het cijfer toont hoe groot de wereldwijde vraag naar Chinese medische beschermingsproducten tegen de virusuitbraak is.

De waarde van die export bedroeg 340 miljard yuan, omgerekend ongeveer 43 miljard euro. Dat is goed voor zowat 2 procent van de totale uitvoer van de op één na grootste economie van de wereld in 2020, aldus de douane.

Daarnaast voerden Chinese bedrijven ook nog eens voor bijna 100 miljard yuan aan andere persoonlijke beschermingsuitrusting uit. In totaal ging de Chinese uitvoer van medische producten en geneesmiddelen vorig jaar met 31 procent omhoog vergeleken met 2019.

Ook de uitvoer van elektronica zoals computers en laptops van Chinese makelij zat afgelopen jaar in de lift, omdat mensen veel thuis blijven en vanuit huis moeten werken. In december zag China de export op jaarbasis met ruim 18 procent stijgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.