Coronavirus - Koning Filip krijgt stand van zaken in expertisecentrum Sciensano

Koning Filip heeft woensdag in aanwezigheid van federaal minister voor Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) een bezoek gebracht aan Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid. Tijdens een briefing met verschillende experten werd de koning op de hoogte gebracht van de huidige situatie en drukte hij zijn waardering uit voor de wetenschappers hun werk.

Binnen het expertisecentrum Sciensano werd een speciale koepel opgericht die de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet volgt en dagelijks analyses uitvoert om de crisis te bestrijden. Koning Filip kreeg in het laboratorium meer uitleg over hoe de tests uitgevoerd worden.

"Het werk dat hier gedaan wordt blijft onder de radar, maar deze mensen zijn dag in dag uit bezig hiermee bezig en dat helpt hard bij beslissingen over de verdere verspreiding", vertelt minsiter De Block.

Verdert hamert ze erop dat de mensen beroep doen op hun burgerzin en de maatregelen opvolgen, aangezien er geen vaccin bestaat voor het virus en verdere verspreiding moet worden tegen gegaan.

"Ik heb het volste vertrouwen in wat u en uw hele ploeg doet en ik ben bijzonder trots op de experten. Ik denk dat we het hoofd koel moeten houden en de aanbevelingen opvolgen die u uitvaardigt", zegt koning Filip.

De aanbevelingen om geen indoor evenementen van meer dan 1.000 aanwezigen te organiseren blijven van kracht. Intussen zijn er in België al drie coronadoden en dat getal zal waarschijnlijk nog oplopen.

"In elk land waar het virus al geweest is, zijn er ook doden te betreuren. En dan zullen er ook verassingen zijn. Er zullen ook een aantal jonge mensen zijn die eraan sterven voor redenen die wij niet begrijpen", stelt viroloog Marc Van Ranst.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.