Duits district gaat in lockdown

De meer dan 100.000 inwoners van het Berchtesgadener Land, een district in de Duitse deelstaat Beieren, moeten vanaf vandaag binnenblijven vanwege een regionale lockdown die is ingegaan. De autoriteiten proberen daarmee verspreiding van het coronavirus de kop in te drukken.

Maandagavond bleek dat er over de afgelopen zeven dagen meer dan 270 mensen per 100.000 inwoners positief hadden getest op het coronavirus. Daarmee ligt het aantal ver boven de vijftig die Duitsland hanteert om te bepalen of een regio risicogebied is.

Berchtesgadener Land, dat tegen de grens met Oostenrijk ligt, kent op dit moment de sterkste regionale uitbraak van corona in Duitsland. Aan de overkant van de grens sloot het Oostenrijkse Kuchl zich al af vanwege de besmettingen in Duitsland.

In het district zijn scholen, kinderopvang, recreatiecentra en restaurants gesloten. Publieke bijeenkomsten zijn verboden met uitzondering van religieuze samenscholingen. Hotels zijn dicht behalve voor mensen op zakenreis. De inwoners van het gebied mogen wel naar buiten voor boodschappen, werk en om een luchtje te scheppen of te sporten.

De lockdown duurt in principe twee weken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.