Duitsland verscherpt coronaregels

In de strijd tegen de coronapandemie gaat de Duitse regering de coronamaatregelen verscherpen. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel gisteren bekendgemaakt. "Het land bevindt zich in ernstige fase van de pandemie", klonk het na een vergadering met de regeringsleiders van de 16 deelstaten.

De meeste maatregelen waren eerder op de dag al aangekondigd. Zo komt er een uitgebreidere mondmaskerplicht en een maximum van 15 personen voor privéfeestjes in regio's die in één week meer dan 35 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners registreren. In regio's die in één week meer dan 50 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners registreren, is dat 10 personen of twee gezinnen.

Ook zullen bars en restaurants bij die laatste regio's om 23u moeten sluiten.

Aan burgers wordt ook gevraagd om grondig af te wegen of feestjes met familie of vrienden momenteel nodig zijn. Het zijn die feestjes die de grootste besmettingshaarden zijn. Ondernemingen die door de nieuwe regels hun activiteiten moeten terugschroeven, krijgen steun van de overheid.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.