Fitnesscentra zetten ziekenhuismedewerkers in de bloemetjes voor al hun harde werk

Met een dansoptreden en een boeket bloemen hebben vertegenwoordigers van de Belgische fitnesscentra de ziekenhuismedewerkers van het UZ Brussel  bedankt voor de tomeloze inzet tijdens de coronacrisis. Daarnaast neemt het collectief van Belgische fitnesscentra naar eigen zeggen ook zijn verantwoordelijkheid om de Belgen vanaf 9 juni opnieuw fit te maken en zo beter beschermd tegen het virus.

De actie van de fitnesscentra vindt symbolisch vandaag plaats op 12 mei, de internationale dag van de verpleging en de zorg. "We willen hiermee echt 'dank u' zeggen aan het ziekenhuispersoneel", vertelt Bart Colombie, vertegenwoordiger van het collectief van fitnesszalen in België. "Maar we hebben van het virus ook geleerd dat fysieke inactiviteit een grote risicofactor is. We voel en ons dus ook verantwoordelijk", vervolgt hij.

Het is bewezen dat obesitas en een mindere fysieke conditie belangrijke risicofactoren zijn bij covid-19 en het ziektebeeld kunnen verergeren. De fitnesscentra willen met hun actie daarom hun engagement kracht bij zetten om de zorgsector te helpen door de fysieke conditie van de landgenoten te verbeteren. Want ook voor de coronapandemie zorgde fysieke inactiviteit al op een grotere kans op overgewicht, hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes en hart- en vaataandoeningen. Dinsdag op het overlegcomité werd beslist dat fitnesscentra vanaf 9 juni opnieuw open mogen gaan.

De vertegenwoordigers van de fitnesscentra houden vandaag nog drie gelijkaardige acties aan het UZ Gent en aan het GZA Antwerpen op zowel campus Sint-Augustinus als campus Sint-Vincentius.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.