Jacques Brotchi nieuwe voorzitter van de Senaat

De Senaat heeft vrijdag Jacques Brotchi (MR) bij handgeklap verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt zijn partijgenote Christine Defraigne op, die schepen in Luik wordt en daardoor niet langer Waals parlementslid kan zijn en dus ook uit de Senaat verdween. Als deelstaatsenator wordt ze opgevolgd door Philippe Dodrimont.

In zijn aanvaardingstoespraak had Brotchi woorden van lof voor zijn voorgangster, "die de nieuwe Senaat op de sporen gezet heeft". Hij wees erop dat ze in haar carrière in de Senaat de meeste wetsvoorstellen heeft neergelegd die wet geworden zijn. Met 98 voorstellen doet ze het beter dan voormalige senatoren Philippe Mahoux (PS, 93 voorstellen) en Francis Delpérée (cdH, 89 voorstellen).

Brotchi zei het werk van Christine Defraigne voort te zetten en de Senaat te "willen laten uitgroeien tot een orgaan van ontmoeting, overleg en reflectie". De arts engageerde zich om "de Senaat in goede gezondheid" te houden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.