Jan Ypermanziekenhuis  eerste West-Vlaams ziekenhuis naar fase 1B 

Het Jan Ypermanziekenhuis is als eerste ziekenhuis in West-Vlaanderen overgeschakeld naar fase 1B. In die fase werden al twee operatiezalen gesloten en worden enkele operaties uitgesteld. Het ziekenhuis benadrukt dat patiënten de reguliere zorg niet mogen uitstellen.

Het aantal opnames op de COVID-afdeling van het Jan Ypermanziekenhuis stijgt snel. Zo staat de teller momenteel al op 26 patiënten, van wie er drie op intensieve zorgen liggen. Daarom besliste het ziekenhuis om over te schakelen naar fase 1B. Dat terwijl alle andere ziekenhuizen nog in fase 1A zitten. Daarbij werden intussen twee operatiezalen gesloten om personeel vrij te maken voor de COVID-afdeling.

Ook wordt de spoedafdeling aangepast. "De ambulance-hal wordt een noodhospitaal voor coronapatiënten", zegt woordvoerder Pieter-Jan Breyne. Verder wordt vanaf donderdag ook de bezoekersregeling aangepast. Zo mag elke patiënt slechts één vaste bezoeker ontvangen. Die bezoeker mag wel wekelijks veranderen.

Ondertussen plant het ziekenhuis om stilaan over te schakelen naar fase 2A. Dat zou inhouden dat er een extra operatiekwartier wordt gesloten. Desondanks roept het ziekenhuis op om gewone zorg niet uit te stellen. "Het is aan de arts om die beslissing te nemen. Mensen kunnen op een veilige manier naar ons ziekenhuis blijven komen voor reguliere zorg. Ook onze spoedafdeling is volledig veilig."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.