Johnson & Johnson verwacht begin volgend jaar al vaccin te gaan produceren

Johnson & Johnson verwacht begin volgend jaar al een vaccin tegen het nieuwe coronavirus te kunnen produceren, "voor gebruik in nood". Uiterlijk in september van dit jaar zou men starten met fase 1 van de klinische studies op mensen.

J&J, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, heeft al vandaag een primair kandidaat-vaccin tegen COVID-19 geselecteerd. Het bedrijf werkt er al sinds begin dit jaar aan. Het onderzoek kost meer dan 1 miljard dollar, deels medegefinancierd door BARDA, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid.

De bedoeling is om wereldwijd 1 miljard doses van het vaccin te gaan verstrekken. Daarvoor wordt de productiecapaciteit opgeschaald, onder meer door een nieuwe Amerikaanse productielocatie in gebruik te nemen.

"Johnson & Johnson is van plan de productie op eigen risico spoedig te beginnen en is voornemens een betaalbaar vaccin voor gebruik in nood zonder winstoogmerk voor het publiek beschikbaar te maken."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.