Klacht van burgers tegen coronamaatregelen onontvankelijk verklaard

De raadkamer van Brussel heeft een klacht die was ingediend tegen het "wanbeheer" van de coronacrisis onontvankelijk verklaard. Dat laat het parket van Brussel weten.

Negen personen hadden bij een onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen nog te identificeren verantwoordelijken, omdat ze niet te spreken zijn over het beheer van de coronapandemie in België.

Volgens het parket is het niet bevoegd om een onderzoek in te stellen, omdat de klacht niet tegen specifieke ministers gericht is en dus door het parket-generaal moet worden behandeld, verklaart Véronique Dockx, van de burgergroep "Covidplainte.be", die de klacht had ingediend.

De indieners van de klacht hadden de raadkamer verzocht om het openbaar ministerie de opdracht te geven de zaak te onderzoeken. Volgens hen was dat de enige manier om de verantwoordelijken aan te pakken, aangezien verschillende beleidsniveaus betrokken zijn bij het beheer van de gezondheidscrisis.

De mensen die de klacht indienden zijn arbeiders, verpleegkundigen en mensen die een dierbare verloren zijn. Ze spreken over een "catastrofaal" beheer van de crisis en "ernstige tekortkomingen op verschillende niveaus van de besluitvorming, met dramatische gevolgen voor de gezondheid van de burgers".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.