De Apothekersvereniging Brussel (UPB-AVB) vervelt tot pharmacy.brussels

De Brusselse apothekerswereld maakt een grote verandering door. De Apothekersvereniging Brussel (UPB-AVB) wijzigt haar naam in pharmacy.brussels en krijgt meteen ook een nieuw logo, legt David Desmet, politiek adviseur van de organisatie, uit.

“De algemene vergadering van de UPB-AVB bekrachtigde deze wijziging eind oktober met als doelstelling onze evolutie en transformatie verder te zetten. De UPB-AVB was 1 van de 17 lokale beroepsverenigingen van apothekers in België, maar we zijn meer dan zomaar een lokaal verbond. Onze organisatie heeft als zetel Brussel, dat de bijzonderheid heeft niet enkel een stad te zijn, maar ook een gewest. Met deze wijziging willen we duidelijk tonen dat we een regionale organisatie willen worden. De covid-crisis toonde onze betrokkenheid aan bij de Brusselse gewestelijke autoriteiten, die we ondersteunden bij de vaccinatiecampagne en het testen. In het kader van de projecten van de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie waren we de eersten in het land om deze dienstverlening binnen de apotheken aan te bieden.”

Naar het voorbeeld van de Vlaamse en Waalse apothekersorganisaties zal pharmacy.brussels sterk inzetten op samenwerking met de gewestelijke overheid. "Daarom beslisten we de extensie.brussels te gebruiken.”

Diepgaand werk

De verandering is tevens de weerspiegeling van een andere evolutie van de Brusselse organisatie: “In 2023 zullen we nadenken over de missie van de organisatie voor de komende jaren en over de relatie met onze leden. Met dit diepgaande werk willen we onze positionering, diensten, partnerschappen en trainingen die we geven, verbeteren. Uiteraard blijven we ook inzetten op onze uitstekende tarificatiedienst en op een nog betere ondersteuning van onze leden. Nederland toont aan dat een beroepsorganisatie zoveel meer kan zijn dan enkele leden die lidgeld betalen. We willen evolueren tot een moderne organisatie die een antwoord kan bieden op de vele uitdagingen die de komende jaren op de gezondheidszorg en de farmaceutische sector afkomen.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.