Europa Ziekenhuizen en Kliniek Sint-Jan zetten eerste stappen richting fusie

De Europa Ziekenhuizen en de Kliniek Sint-Jan, beiden gelegen in Brussel, zijn een proces van toenadering aangegaan. Dat maken ze zelf bekend. Met een mogelijke fusie willen ze een nieuw geheel creëren dat medisch en financieel sterk genoeg is, en tegelijk de werking kan versterken.

De twee raden van bestuur hebben samen met de directiecomités en in dialoog met de medische raden unaniem de beslissing genomen om te bekijken welke gezamenlijke toekomstplannen mogelijk zijn. Er is een stuurgroep opgericht om een fusie- en integratieplan op te stellen en binnenkort voor te leggen.

Het ambitieuze project moet zorgen voor meer stabiliteit op medisch en financieel vlak. Beide ziekenhuizen zijn ervan overtuigd dat hun ziekenhuissites en poliklinieken complementair genoeg zijn. 

"In de Brusselse regio zorgen we al voor één op vijf patiënten. Samen zullen we zo een toonaangevend algemeen ziekenhuis in de Brusselse regio worden. Wij zullen dit doen in samenwerking met het academisch ziekenhuis van ons netwerk en onze universitaire partners", klinkt het

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc Bosquet

    26 september 2022

    En nu met een vis adem wachten of men in dit fusie ziekenhuis de pariteit KUL UCL en de pariteit in alle bestuurd niveaus zal respecteren. Prof F Van den Broucke laat best een financiële audit uitvoeren Dr Marc Bosquet