Non-profitsector houdt actiedag op 19 december en nationale betoging op 31 januari

De non-profitsector kondigt acties aan tegen het personeelstekort en de hoge werkdruk, en voor betere loon- en werkvoorwaarden voor de werknemers. Op 19 december is een actiedag, op 31 januari volgt een nationale betoging in Brussel.

"De federale en de Vlaamse regeringen kunnen en mogen de problemen in onze sectoren niet negeren. Er is nu nood aan bijkomende investeringen en een duidelijk plan voor de toekomst", zo zegt de christelijke vakbond ACV Puls op zijn website. De bond pleit voor nieuwe meerjarenakkoorden met stappen op korte en lange termijn, "om te zorgen voor betere loon- en werkvoorwaarden, meer personeel, meer aanbod en kwaliteit voor iedereen". 

Volgens ACV staat in vele non-profitsectoren het personeel onder zware druk door de personeelstekorten. "Werknemers zijn op van het vele en flexibele werken en het aanbod voor zorg of hulp komt onder druk. Een recept voor meer ziekte en burn-out", klinkt het nog. 

De non-profit omvat onder meer de zorg- en de welzijnssector.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    12 december 2022

    En net als de flikken pensioen aan 58 , want het verzorgend personeel krijgt nog meer slaag en minder R E S P E C T dan de flikken !