Personeel van operatiekwartier kinderziekenhuis Koningin Fabiola hervat morgen het werk

Het personeel van het operatiekwartier in het universitair kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel is vanochtend in staking gegaan. Dat maakt de socialistische overheidsvakbond bekend. Volgens het ACOD gaat het om een actie "van onbepaalde duur". Inmiddels is na overleg besloten om het werk morgen te hervatten.

Het personeel van het operatiekwartier en van de dagkliniek probeert al sinds juli met de directie te onderhandelen over de malaise die er heerst op de werkvloer over de arbeidsomstandigheden en de zorgkwaliteit, klinkt het. Ondanks beloftes is er nog niets veranderd op het terrein, betreurt de vakbond. 

Begin deze maand gaf het personeel groen licht voor een stakingsaanzegging. Er vond nog een verzoening plaats, maar het personeel was teleurgesteld over het resultaat en besloot daarop sinds vanochtend 7 uur (woensdag, red.) het werk neer te leggen, bevestigt de vakbond.

Zopas raakte bekend dat het personeel het werk morgen (vrijdag) zou hervatten. Vandaag vinden er in het ziekenhuis dus geen operaties plaats, tenzij spoedoperaties.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.