Riziv tankt bij voor financiering strijd tegen covid-19-virus

In het Staatsblad van afgelopen maandag verscheen een Koninklijk Besluit dat het Riziv een dotatie verleent van ruim 750 miljoen euro in de strijd tegen covid 19. Het bedrag is bedoeld om de kosten voor 2022 te dekken.

Het KB dateert al van 6 augustus maar werd dus op 19 september gepubliceerd onder de naam "Koninklijk besluit houdende toekenning van een dotatie aan het Riziv voor het jaar 2022 in het kader van de strijd tegen het COVID-19-virus."

De staatssecretaris voor begroting, Eva De Bleeker (Open VLD) gaf hiervoor haar zegen al op 4 juli van dit jaar. Het KB passeerde dan op voordracht van minister Vandenbroucke (Sociale Zaken) en Clarinval (Zelfstandigen) de ministerraad. Meer precies gaat het om een dotatie van 757.196.000 euro voor het Riziv, maar wel met dien verstande dat het Riziv het niet-aangewende bedrag van de dotatie zal terugstorten aan de Schatkist na het afsluiten van de rekeningen 2022.
Pour la petite histoire: het besluit werd op 6 augustus door koning Filip getekend, niet in Brussel maar in Nantes waar hij met vakantie was.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.