Twitter verandert in X

Onder impuls van Elon Musk heeft Twitter, een van 's werelds populairste sociale-netwerkgiganten, zichzelf omgevormd tot een platform met de naam X. Het nieuwe logo is al te zien op de plaats van de blauwe vogel. Deze radicale verandering heeft de digitale wereld verrast en een golf van vragen veroorzaakt over deze gedurfde transformatie.

De keuze van de naam “X” voor deze nieuwe versie van Twitter was geen toeval. Volgens Elon Musk staat “X” voor het onbekende, het onverwachte, de mysterieuze kracht die de mensheid drijft om haar grenzen te verleggen. Door voor zo'n raadselachtige naam te kiezen, wil Musk het ontwrichtende aspect van zijn platform benadrukken en gebruikers uitnodigen om zich te laten verrassen, om nieuwe digitale ervaringen te ontdekken.

Een van de belangrijkste doelstellingen achter de naamsverandering was om het soms tumultueuze imago dat de afgelopen jaren met Twitter werd geassocieerd van zich af te schudden. Controverse, conflicten en soms verhitte discussies hebben de geschiedenis van het platform van de blauwe vogel getekend, en Musk hoopt het een nieuwe, positievere en verenigende identiteit te geven.

Elon Musk en zijn avonturen in het onbekende

Het is niet verrassend dat Elon Musk “X” koos als naam voor deze nieuwe digitale onderneming, aangezien dit mysterieuze symbool al goed vertegenwoordigd is in zijn andere bedrijven.

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld. Het werd opgericht in 2002 en wil een revolutie teweegbrengen in de ruimtevaartindustrie door de weg vrij te maken voor de kolonisatie van Mars en interplanetair reizen. De “X” in SpaceX staat voor het onbekende en het avontuur van ruimteverkenning.

Tesla, het iconische bedrijf voor elektrische voertuigen, is een ander voorbeeld. Hoewel de naam van het bedrijf niet direct de “X” bevat, dragen de automodellen namen als Model X, Model S, Model Y, etc. 

Er was ook X. com, dat PayPal werd, de artificiële intelligentie xAI…  Zelfs zijn zoon, geboren uit een verbintenis met de zangeres Grimes, heet X Æ A-12. Hij noemt hem vaker X.

X, een evolutie voor de digitale toekomst

De overstap van Twitter naar X markeert een nieuw tijdperk in de geschiedenis van sociale netwerken. Het platform zal volledig opnieuw worden ontworpen om “positieve betrokkenheid, constructieve dialoog en het waarderen van kwalitatieve inhoud aan te moedigen”. Elon Musk heeft ook de wens geuit om effectievere mechanismen in te voeren om fake news en haatdragende taal te bestrijden.

X zal ook innovatieve functies bieden die de manier waarop we met elkaar omgaan op sociale netwerken kunnen veranderen. Hoewel de exacte details van deze nieuwe functies nog niet bekend zijn, wordt er volop gespeculeerd over de mogelijke integratie van artificiële intelligentie en augmented reality in de gebruikerservaring.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.