UZ Brussel blijft toch nog in fase 1A

Na een eerdere aankondiging dat het UZ Brussel mogelijk vanaf vandaag zou overschakelen naar de fase 1B, is nu beslist om momenteel toch nog fase 1A aan te houden. Intussen overstijgt in het Brusselse ziekenhuis het aantal COVID-19-gevallen op de dienst intensieve zorgen wel het voorziene aantal binnen fase 1A.

De afgelopen 24 uur werden 5 nieuwe patiënten opgenomen in het UZ Brussel en konden 6 patiënten het ziekenhuis verlaten In totaal worden er momenteel 36 COVID-19 bevestigde patiënten verzorgd. Daarvan worden 11 patiënten verzorgd op de afdeling intensieve zorg. Binnen de fase 1A zijn er 36 COVID-bedden voorbehouden op de algemene verpleegeenheid en negen op de dienst intensieve zorg. Dat laatste aantal wordt nu overstegen, maar de geplande opschaling naar fase 1B, en dus een verdubbeling van de COVID-bedden op intensieve zorg, treedt nog niet in voege.

"Opschaling naar fase 1B door het UZ Brussel gebeurt samen met andere Brusselse ziekenhuizen en in overleg met de netwerkpartners. Het UZ Brussel bereidt zich uiteraard wel voor op een mogelijke opschaling", klinkt het. "We blijven intussen zoveel mogelijk de reguliere zorg combineren met de zorg voor de COVID-19 patiënten. Daarnaast blijven we ook de richtlijnen van de federale overheid opvolgen om patiënten te spreiden en zo de druk op de diensten intensieve zorg zo gelijkmatig mogelijk te spreiden over alle ziekenhuizen", benadrukken ze bij het UZ Brussel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.