Werkbezoek van Hadja Lahbib aan de Verenigde Staten in teken van farmasector en gezondheid

Minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib brengt tot donderdag een werkbezoek aan de Verenigde Staten. Ze doet Washington en Boston aan. De farmasector en gezondheid staan centraal bij het bezoek.

De minister landt maandagavond in de Amerikaanse hoofdstad. Er staan contacten op de agenda met diplomaten en zakenlui, met een luik 'farma'. Hadja Lahbib wordt immers verwacht op het Brookings Institute, een Amerikaanse denktank, voor een conferentie over de beveiliging van de farmaceutische bevoorradingsketen.  

In Boston brengt ze een bezoek aan Thermo Fischer, een bedrijf gespecialiseerd in materiaal voor onderzoek en laboratoriumanalyses, en aan het Koch Institute, actief in kankeronderzoek. 

Er zit ook een energieluik in het werkbezoek. Lahbib heeft immers ook een ontmoeting met het Belgische bedrijf DEME, dat betrokken is bij de ontwikkeling van een offshore windmolenpark in de staat Massachusetts.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.