Ziekenhuispersoneel Luik staakt door te hoge werkdruk. Chirurgen en anesthesisten sluiten zich aan

Een vijftigtal personeelsleden van het operatiekwartier en de ontwaakzaal van het Luikse ziekenhuis CHC Montlégia heeft vanochtend het werk neergelegd, van 7.30 tot 8.30 uur, om te protesteren tegen de te hoge werkdruk. Chirurgen en anesthesisten sloten zich aan bij collega's die voor de kliniek stonden, zegt Isabelle Linder, van de vakbond ACV Puls.

De stakers eisen de toekenning van het zorgpersoneelfonds, dat de aanwerving van bijkomend personeel in de zorgsector moet bevorderen. "In Montlégia zijn we nog aan het onderhandelen om dat geld te ontvangen. Het had ons in staat gesteld om 67 voltijdse personeelsleden aan te werven, maanden geleden al", zegt Linder. Ze hoopt dat de directie van het ziekenhuis de bonden vandaag uitnodigt voor een dialoog.

Nieuwe acties staan voorlopig niet gepland. "Maar we zullen een versnelling hoger moeten schakelen als de operatieafdeling niet gehoord wordt", zegt Linder.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.