ZOL: uitbraak onder controle, maar totaal aantal covid-patiënten blijft hoog

De uitbraak op een afdeling geriatrie in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is onder controle. Wel meldt het ziekenhuis dat het oppassen geblazen blijft voor de coronacijfers algemeen. In Genk liggen nog steeds 51 patiënten van wie zes op intensieve zorg.

"Nog één besmette patiënt kwam er vandaag bij op geriatrie, waardoor we er daar een tiental tellen", aldus Jurgen Ritzen, woordvoerder. "De symptomen vallen globaal mee. De besmette personen zijn zelfs een beetje asymptomatisch. De besmette patiënten liggen in cohorte op de afdeling en verblijven in aparte kamers. De afdeling is opgesplitst met aan de ene kant de positieve en aan de andere kant de negatief geteste patiënten. "Het is niet uitzonderlijk dat er patiënten in het ziekenhuis positief testen."

Ritzen waarschuwt wel voor een zekere nonchalance die blijkbaar optreedt bij een deel van de bevolking: "De situatie blijft ernstig. Zo telt ons ziekenhuis nog steeds 51 coronapositieve patiënten en op de afdeling intensieve zorg liggen er nog zes."

Beter nieuws is er wat de vaccinatievooruitzichten betreft. Het ZOL is een hub voor Moderna dat het de jongste weken liet afweten voor de toelevering, maar nu werd bevestigd dat er heel binnenkort weer vaccins binnenkomen. Daarnaast wordt ook een levering van AstraZeneca ingecalculeerd zodat het personeel verder ingeënt kan worden. Overigens zou 85% van het personeel vaccinatiebereid zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.