Zorgpersoneel verdient grote financiële stap vooruit (Vlaams Welzijnsverbond)

Het Vlaams Welzijnsverbond noemt het akkoord in de zorgsector positief en ziet er belangrijk perspectief in om medewerkers in de gehandicaptensector, jeugdhulp, kinderopvang en ambulante revalidatie op een volwaardige manier te verlonen. "Het zorgpersoneel verdient het om een grote financiële stap vooruit te zetten", vertelt directeur Hendrik Delaruelle.

De Vlaamse regering maakt vanaf 1 januari elk jaar 577 miljoen euro extra vrij voor de zorg. Daarvan gaat 412 miljoen naar de verhoging van de koopkracht van de zorgverleners en 165 miljoen naar maatregelen om de werkdruk te verlichten, zoals extra personeel en opleidingen. "Wij gaan dit akkoord verdedigen bij onze achterban", vertelt directeur Hendrik Delaruelle, die rond de onderhandelingstafel zat voor de welzijnssectoren.

Volgens het Vlaams Welzijnsverbond geeft het akkoord dan ook perspectief aan medewerkers in de non-profitsector. "Zij hebben zich de voorbije maanden dubbel geplooid hebben om kinderen, jongeren en mensen met een beperking maximaal te ondersteunen in zeer moeilijke omstandigheden. Zij verdienen het om een grote financiële stap vooruit te zetten. Niet meer of minder. Bovendien kunnen we met dit akkoord ook werken aan meer en nog beter aanbod, onder andere door meer handen op de werkvloer. We blijven met deze afspraken ook in lijn met de federale en de andere Vlaamse zorgsectoren", besluit Delaruelle.

Dinsdagnamiddag komt de Raad van Bestuur van het Vlaams Welzijnsverbond samen om zich over het akkoord te buigen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.