174 nieuwe ziekenhuisopnames, 170 nieuwe overlijdens

Er zijn de afgelopen 24 uur 174 mensen in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van het coronavirus, iets meer dan de voorbije dagen maar nog steeds goed onder de grens van 200. Daarmee liggen nu in totaal 4.050 patiënten in het ziekenhuis. Nog in de afgelopen 24 uur werden 170 overlijdens gerapporteerd, zo maakten de interfederale woordvoerders woensdag bekend op de dagelijkse persbriefing over het coronavirus.

Van het aantal nieuwe overlijdens vielen er 103 te betreuren in Vlaanderen, 55 in Wallonië en 12 in Brussel. Zo'n 69 mensen overleden in het ziekenhuis, 98 anderen in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 73 procent bevestigd door een COVID-test. Het totale aantal overlijdens sinds de uitbraak van de pandemie in ons land staat hiermee op 7.501.

Er werden dinsdag voorts 525 nieuwe gevallen van COVID-19 gerapporteerd: 263 in Vlaanderen, 174 in Wallonië en 75 in Brussel (in 13 gevallen is er geen informatie over de woonplaats). Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen in ons land op 47.859.

Van de patiënten die momenteel in het ziekenhuis liggen, verblijven 797 op intensieve zorgen. Het gaat om een verdere en aanzienlijke daling met 79 patiënten. Zo'n 534 mensen worden beademd. Sinds 15 maart werden intussen 11.283 patiënten genezen verklaard en ontslagen uit het ziekenhuis, een stijging van 340 in de voorbije 24 uur.

De interfederale woordvoerders concluderen naar aanleiding van de meest recente cijfers dat het aantal bevestigde besmette personen in ons land nog steeds toeneemt. Het aantal nieuwe hospitalisaties stabiliseert verder, maar blijft vrij hoog, benadrukken ze. Het is volgens de experts dus zaak om vol te houden en zeker de algemene maatregelen op te volgen.

De voorbije 24 uur werden er 6.520 testen uitgevoerd en dat brengt het totaal aantal uitgevoerde testen op 226.724. "De komende dagen gaan we ook het aantal testen kunnen rapporteren die werden uitgevoerd via het nationale laboratoriumnetwerk dat opgericht werd door minister De Backer en zullen we dus een groter aantal testen rapporteren dan de voorbije dagen", aldus viroloog Steven Van Gucht. In de rusthuizen gaat het sinds 10 april inmiddels om 95.236 testen.

De Franstalige interfederale woordvoerder over het coronavirus, Yves Van Laethem, meldde tot slot woensdag aan RTBF dat de dagelijkse persbriefing vanaf volgende week plaats ruimt voor drie persbriefings van de interfederale woordvoerders, op maandag, woensdag en vrijdag.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.