300 organisaties openen deuren op Dag van de Zorg

300 Vlaamse organisaties uit de zorg- en welzijnssector openen zondag de deuren. De opendeurdag, verspreid over heel Vlaanderen, vormt het sluitstuk van de Week van de Zorg. Bij Portavida, op de Welzijnscampus in Genk, is zondag het officiële startschot gegeven.

Na de afgelaste editie van 2020 en de online editie van 2021 organiseert Dag van de Zorg vzw zondag opnieuw zijn jaarlijkse grootschalige opendeurdag in de zorg- en welzijnssector. Alle sectoren zijn daarbij vertegenwoordigd, zoals algemene ziekenhuizen, ouderenzorg, geestelijke gezondheid, organisaties voor mensen met een beperking en thuiszorg.

Met 15 deelnemende organisaties is de stad Genk uitgeroepen tot 'Zorgstad' van deze editie van de Dag van de Zorg. Naast het Kinderpsychiatrisch Centrum Genk vzw, OOOC Kompas en het CM-gezondheidspunt Genk nemen 13 partners op campus Portavida, de welzijnscampus van de stad, deel aan de opendeurdag.

Bij Portavida openen tal van organisaties op één campus de deuren, waaronder het Sociaal Huis, Wit-Gele Kruis Limburg, Pleegzorg Limburg, CAW Limburg, WZC Toermalien, Familiehulp en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Limburg.

Bezoekers kunnen er terecht voor meer informatie over de dienstverlening en projecten op Portavida, maar ook over de Genkse dienstencentra en de vzw Menos. Medewerkers vertellen er onder meer over hun ervaringen in de welzijnssector, vacatures en vrijwilligerswerk.

Tijdens de Week van de Zorg - van 9 tot 15 mei - wordt de zorg- en welzijnssector een week lang in de kijker gezet. De organisatie wil in die week informeren en verbinden, met 'preventie' als centraal thema, klinkt het. De sector wil zich zo als sterke werkgever presenteren om potentiële medewerkers en vrijwilligers aan te trekken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.