Aantal aangegeven abortussen is in tien jaar tijd met 15% gedaald

Het aantal abortussen heeft zich in België gestabiliseerd op ongeveer 17.000 per jaar, een aantal dat al tien jaar daalt. Dat blijkt uit het rapport van de Nationale Commissie voor de Evaluatie van de Abortuswet, dat woensdag wordt onthuld in de Kamercommissie Volksgezondheid, schrijft Le Soir.

In 2021 werden 16.702 abortussen gemeld, een daling van 15% in tien jaar tijd. Toch blijven inspanningen om anticonceptie te voorkomen, op te voeden en toegankelijk te maken, met inbegrip van noodanticonceptie en de preventie van soa's, punten waarop vooruitgang kan worden geboekt, schrijft Le Soir; 7,8 vrouwen per 1.000 in de vruchtbare leeftijd hebben een abortus ondergaan.

Henegouwen (9,9) en Brussel (10,4) zijn de regio's met het hoogste abortuscijfer. Deze cijfers kunnen volgens de Commissie worden verklaard "door de economische en sociale situatie, maar ook door de bevolkingsdichtheid en het aantal vrouwen in de vruchtbare leeftijd".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.