Aantal coronabesmettingen blijft laag

In de week van 10 tot 16 september zijn er 2.523 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er minder dan de week voordien, blijkt uit het wekelijks epidemiologisch rapport van gezondheidsinstituut Sciensano.

De afgenomen testen (13.481) hadden in de periode van 10 tot 16 september een positiviteitsratio van 20,5 procent. Op zaterdag 16 september bedroeg het reproductiegetal 0,956. Een cijfer lager dan 1 wijst erop dat een epidemie aan kracht afneemt. Het aantal ziekenhuisopnames voor ernstige acute luchtweginfecties veroorzaakt door het coronavirus blijft voorlopig laag.

Alle parameters liggen daarmee lager dan in de week van 3 tot 9 september, toen er  2.707 nieuwe coronagevallen werden vastgesteld in heel België.

De opvolging van de circulatie van SARS-CoV-2 gebeurt via het afvalwater. De concentratie van het virus wordt gemeten bij 41 waterzuiveringsinstallaties, waarmee ongeveer 45 procent van de bevolking van België gedekt is. "Over het geheel genomen zijn de virale ladingen op een gematigd niveau en nemen ze af", klinkt het bij Sciensano. In Wallonië neemt de virale belasting wel toe.

Ook het aantal infecties met influenza en RSV ligt op het basisniveau, blijkt nog uit het rapport van het gezondheidsinsituut.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.