Advocaat Navalny laakt dat zieke cliënt "onbehandeld" wordt gelaten

De Russische gevangengenomen opposant Aleksej Navalny is ziek, maar wordt "onbehandeld" gelaten. Dat heeft zijn advocaat Vadim Kobzev verklaard op Twitter. "In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een ambulance opgeroepen wegens maagklachten die zich hadden verergerd", klinkt het.

Hij voegde eraan toe dat de 46-jarige Navalny lijdt aan "een ongekende ziekte waarvoor niemand hem verzorgt".

Nog volgens zijn advocaat zou de gevangengezette politicus de afgelopen 15 dagen 8 kilogram zijn verloren. Ook zouden de medicijnen die zijn moeder hem opstuurt, gewoon worden teruggestuurd.

Volgens Kobzev lijdt zijn cliënt aan "crises". Hij "sluit niet uit" dat het gaat om een poging van de Russische autoriteiten om de gezondheidstoestand van Navalny "te laten achteruitgaan. Niet bruusk, maar stelselmatig".

Kobzev verklaarde nog "toxicologische en radiologische onderzoeken" te zullen eisen.

Navalny werd in januari 2021 bij zijn terugkeer naar Rusland opgepakt. In maart van dat jaar werd hij veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens oplichting.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.